Pàgines

dimarts, 23 de març del 2010

VALLTER ESQUÍ DE TRAVESSA 20-21/03/10

La meva estimada Carme em regala un maravellòs cap de setmana de celebració dels meus 49 anys a la zona de Vallter, amb esquís de travessa.
Com que el temps no pintava gaire be, decidim anar a Vallter, tot i esperant trobar força neu. La sorpresa es que en queda poca i de mala condició.
Dissabte 20/03/10:
Ens plantegem fer el Bastiments des de l'aparcament a la carretera, passant per el refugi de Ulldeter.
Sortim de BCN a les 7:oo h. aprox. i arribem i comencem a esquiar cap a les 10:20 h. mes o menys.
A les 12:58 arribem al Coll de la Marrana. La pendent final es força empinada i està una mica dura en algun tram. Hi ha qui te algun petit problema de seguretat i prefereix acabar-la amb grampons.
La neu de tot el trajecte ha estat tova i humida. La insolació es alta.
Mentre mengem quelcom, sentim el soroll del primer helicòpter. Sembla que hi ha algun problema.

L'Oscar i jo seguim per fer el Bastiments mentre les noies tornen (Carme, Eli i Irene) cap a baix ja que la neu no està en bon estat i el fort vent fa que la Eli tingui perill de caure i sortir volant. Els cops de vent de tot el trajecte han estat molt forts, jo diria que de 60 Km. aprox.
La pujada cap el Bastiments es molt maca tot i l'estat de la neu, la pala es de inclinació forta i sostinguda,tot i això la neu sembla que es manté en el seu lloc. Arribem a dalt sobre les 14:00 aprox. fem foto de cim i cap a baix que els cops de vent son molt forts. Sort que la Eli no ha pujat, sinó baixa de cop.
Arribem al aparcament a les 15:15 h. aprox. La baixada es fa feixuga ja que aguantar la humitat i l'enganxositat de la neu fa patir de valent els cuadriceps femorals.

Diumenge 21/03/10. Faig 49 anys.
El sopar del aparcament de la estació es de celebració amb pastís inclòs i espelmes de llumins.
El dormir es un altre cosa, hem anat amb les furgos del Oscar i la Irene i David, tot i que aquest últim no ha pogut venir, per tal de passar nit dintre d'elles. Entre el vent que no para de bufar i udolar, les màquines de la estació, que no paren de treballar des de les 24:00 fins les 06:00 h. i us asseguro que fan soroll, i una guineu lloca que fa uns xiscles al costat de la furgo, a veure si "pilla" la bossa de escombraries, passem la nit del lloro.
Ens llevem aviat al matí per tal de trobar la neu mes consistent que el dia anterior i desprès d'esmorzar, comencem a caminar cap a les 7:30 aprox. La neu es dura, però els esquís
s'aguantem molt be.
Des de el Pla de Vallter, pugem direcció nord cap el Circ de Morenç, la idea inicial es fer el Pic de la Dona, però l'estat de la neu (allà a dalt no n'hi ha) ens ho fa canviar i decidim anar cap el Bastiments altre cop, però arribant des de el Coll de la Geganta. A veure si les noies poden fer-lo.
Al canal de Morenç hi ha qui posa les ganivetes, altres mes agosserats i ganduls, no ho fem. Arribem sense incidents a dalt del coll i en veure que el Pic de la Dona es allà a tocar, ens i
dirigim. Fem foto de rigor i tornada.
El dia tot i que es gris, no fa gens de fred ni de vent.
Agafem cap al Bastiments direcció oest i quan arribem al Coll de la Geganta, veiem que al darrera nostre es posa la boira a una velocitat gran. El cel s'ha ennuvolat moltíssim i amenaça pluja. Esquiar amb neu humida es un rollo, però fer-ho amb neu xopa, no us ho recomano.
Decidim baixar i donar per acabat el dia. El descens es desenvolupa força be. Les noies han millorat molt els seu estil tot i que la neu ja es força humida i tova.
Dinar i cap a caseta.

Direcció del àlbum fotogràfic:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada